Učenci naše šole smo 16. 2. 2022 imeli naravoslovni dan.  Obiskali smo Prirodoslovni muzej v Ljubljani. Obiska smo se veselili, sploh ker smo zadnji dve leti zaradi situacije v družbi (virus) izvajali dneve dejavnosti v okrnjeni obliki, predvsem v okolici šole.

Preživeli smo lep dan. V Ljubljano je z vlakom odpotovala skupina 15 učencev (ki se niso udeležili šole v naravi) s 5 spremljevalci. Že vožnja z vlakom je bila prijetno doživetje. Sprehod po vlažni in hladni Ljubljani nas zjutraj ni tako zelo navduševal, vendar je toliko lepše bilo v samem muzeju. V vodenem ogledu smo videli zbirke v muzeju in slišali marsikaj znanega in tudi neznanega. Seveda so nas najbolj navdušile informacije o mamutih in ogled okostja mamuta, ki je povezan z našimi kraji, saj so ga našli v naši okolici. Nič manj zanimiv ni bil živalski in rastlinski svet gozda, barja, Alpskega sveta in morja. Ogledali smo si tudi zbirko rib, ptic, plazilcev in vretenčarjev, še posebej pa nas je navdušila zbirka lepih mineralov.  Po koncu vodenega ogleda smo se lahko prosto sprehodili po muzeju in si ogledali še tisto, kar nas je posebej zanimalo. Učenci so z zanimanjem poslušali oglašanja posameznih živali.

Po koncu obiska muzeja smo se sprehodili po Ljubljani, si ogledali nekatere znamenitosti, prijetno kramljali in bili dobre volje. Tudi vreme je postalo bolj prijazno. Pod vtisom novih doživetij smo se z vlakom vrnili v Kamnik.

Nastalo je tudi nekaj fotografij, ki nam bodo ostale za spomin, nekatere učenke pa so zanimive fotografije naredile tudi za Dnevnik dogajanja v šolskem letu, ki ga pridno izdelujejo.

Dostopnost