Projekt Branje je iskanje poteka že kar nekaj časa, predvsem pa je namenjen projekta sodelovanje med šolami in knjižnico, da bi branje postalo družinska aktivnosti in pomembna dejavnost. Sodelovanje se v preteklih letih ni izkazalo kot preveč uspešno, zato so v Splošni knjižnici Franceta Balantiča projekt v letošnjem šolskem letu prenovili in na novo zastavili. Branje je tako pomembna življenjska kompetenca, da jo je treba ves čas spodbujati zato bo tudi naša šola ta projekt podprla in spodbujala učence in starše, da se ga udeležijo.

Letošnjo zgodbo projekta Branje je iskanje sestavljajo skrivnostna, stara in prav posebna drevesa: kostanji na tržnici, hrast pri gostilni pod Skalo, rdečelistna bukev za stavbo občine Kamnik, smreka ob poti v vas Kostanj in Glavarjeva lipa v Komendi. Ob tem drevesih je moč najti tablico z logom projekta in QR kodo, ki radovedneže popelje do spletnega obrazca za prijavo, sodelovanje ali podatkov o drevesih in projektu.

Projekt je zamišljen kot spodbuda družinam, da se odpravijo v naravo in jo spoznavajo preko branja in iger. Na spletnih straneh je moč najti: zemljevid, podatke o drevesih, bralne predloge leposlovja in stroke za različne starosti, namigi za igre in aktivnosti ob drevesih ter pravljice o drevesi.  Vsi ti nasveti so dobrodošli za družine, ki iščejo ideje za izlete in aktivnosti v naravi. Na spletni strani je moč najti veliko vsebin in možnosti za zabavo, igre, učenje in navdih.

Več o projektu najdete na spletni strani splošne knjižnice: https://www.kam.sik.si/Novice/ArtMID/4437/ArticleID/8814/Branje-je-iskanje-2020

Dostopnost