Učenci naše šole smo na Dan Zemlje, 22. 4. imeli naravoslovni dan.  V duhu letošnje teme »Obnovimo našo Zemljo« smo se v večini odpravili v naravo, v naši okolici in opazovali, kaj se v njej dogaja. Ob tem smo imeli v zavesti, da je od vsakega od nas odvisno, ali bomo obnovili Zemljo – ne samo zato, ker nam je mar za naravo, temveč tudi zato, ker je Zemlja naš planet, planet na katerem živimo. Vsi potrebujemo zdravo Zemljo, ki bo podpirala naša delovna mesta, preživetje, zdravje in srečo. Zdrav planet ni možnost – je nuja!

Učenci od 1. do 3. razreda smo se odpravili v Arboretum Volčji potok, kjer smo imeli priložnost opazovati vso bogastvo narave spomladi. Učenci 4. in 5. razreda so raziskovali spomladanske cvetice v naši okolici, preizkusili so se pa tudi v risanju tega, kar so videli. Učenci 6. razreda so izdelali svoj mini ekosistem z materiali, ki so jih nabrali v okolici.

In ker praznuje danes naša Zemlja so učenci 8. razreda Dan Zemlje obeležili z raziskovanjem našega osončja in domovanja planeta Zemlje.

Učenci 7. in 9. razreda pa so se posvetili ekološkim vsebinam v okviru projekta Eko šole.

Preživeli smo lep dan. Nastale so tudi zanimive fotografije.

 

Dostopnost