V sredinem jutru smo se odpeljali v 7-čutni muzej Lesarius, ki se nahaja v vasici Velika Preska nad Litijo. Ekipa družine Kos s sodelavci je za naše učence pripravila čudovit tehniški dan. Delo je potekalo v treh skupinah, ki so se menjale v aktivnostih vsakih 45 minut.

V muzejski – lesarski delavnici so učenci spoznali 7 lesarskih rokodelskih mojstrov: tesar, mizar, sodar, kolar, strugar, rezbar in pletar. Z ročnimi lesarskimi orodji so potovali v preteklost, z AR aplikacijo pa so mojstre spoznali še s sodobnimi pristopi.

V igralnici, ki temelji na 7 – čutni izkušnji (vonj, sluh, dotik, vid, okus, intuicija in čut za les) in drevesnici so se preizkušali v različnih miselnih, družabnih, ustvarjalnih igrah, preizkusili leseni verižni eksperiment in spoznavali 50 različnih drevesnih vrst.

Učenci so v razstavnem salonu Mizarstva Kos, ki se ukvarja z zunanjo ureditvijo, spoznavali, kako les in druge naravne materiale lahko uporabimo v zunanjem prostoru in risali risbe ureditve zunanjega prostora svojih bivališč.

Dostopnost