Za zaključek osnovne šole so učenci devetega razreda želeli pustiti svoj pečat na šoli. Skupaj smo se odločili, da izdelajo vsak svoj grafit na betonski zid ob šolskem igrišču. Vsak devetošolec je naredil svojo poslikavo, vse skupaj pa bodo šoli in učencem za njimi ostale v lep spomin na njih. Ustvarjali so na temo življenja, družbe, mladosti, … Ob grafitih se bodo ustavljali učitelji in učenci nižjih razredov. Vsak zapis skriva posamezno zgodbo. Projekt je trajal 3 mesece … Najprej so zid temeljito očistili, nato  so ga prepleskali. Sledilo je risanje grafitov. To so učenci povedali o svojih umetnijah:

URBAN:  “Izbral sem prvo misel, ki mi je padla v oči. Všeč mi je njen pomen.”

DARKO: “Všeč mi je ideja, da bodo naši grafiti ostali šoli v spomin še potem, ko bomo mi že zaključili.”

TJAN: “Z grafiti smo polepšali stene in jih opremili z dobrimi mislimi.”

DOMEN: “Izbral sem svojo misel, za katero želim, da je vodilo vsem.”

NIK: “Grafiti naj ostanejo zapuščina generacijam, ki ostajajo za nami.”

Žive barve, posebne oblike in predvsem motivacijske misli, ki so lahko posameznikova vodila za življenje, naj bodo v navdih vsem, ki jih bodo brali.

Pri poslikavah so pomagale učiteljice Janja, Hana, Nina in Mojca Upamo, da bodo dobro sprejete med učitelji in učenci naše šole. Grafiti so narejeni tako, da jih bodo naslednji devetošolci lahko dopolnili. Srečali smo se s kar nekaj težavami (dotrajane in umazane stene, star in spokan beton, grobe stene, predvsem pa manko motivacije, s katerim so imele učiteljice kar nekaj dela).

Veseli smo, da so uspeli takšni izdelki, kot smo si jih zamislili.

Dostopnost