Vsako leto 10. maja obeležujemo Svetovni dan gibanja, katerega namen je spodbujanje telesno dejavnosti in zviševanje deleža telesno dejavnega prebivalstva. V tem tednu se je v  Kamniku nosila Slovenska olimpijska bakla, na naši šoli pa smo organizirali pester športni dan.

Osmošolci so ga takole opisali:

Dne 11. 5. 2021 smo se odpravili na plezalno steno.

Obiskali smo Plezalni klub Kamnik. Najprej smo obuli čevlje za plezanje. Z magnezijem smo si namazali roke, da nam ne bi spodrsnilo. Najprej smo plezali po najmanjši steni. Ni bilo zelo lahko. Čez nekaj časa smo plezali skozi obroče in nisi smel pasti na tla. Potem smo šli na največjo steno. Moral si se prijeti za najmanjše oprimke. Zelo so nas bolele noge in roke in čevlji so nas žulili. Čez 15 minut smo plezali po lestvi in je učiteljica plezanja rekla, da moramo priti do številke sto. Pod nami je bila blazina, ki nas je varovala pred udarci, če bi slučajno padli na hrbet. Na trampolinu smo skakali v dolžino. Vsak je imel tri poizkuse. Na koncu smo popili kozarec vode in smo naredili par vaj, da smo se raztegnili.

Športni dan mi je bil zelo všeč. Upam, da bomo letos imeli še kakšen dober športni dan.

                                                                                                Niko Bergant

Na športnem dnevu mi je bilo zelo všeč. Na plezanje smo šli peš do Plezalnega kluba Kamnik. Najprej smo se slekli in sezuli čevlje. Potem smo se ogreli in obuli plezalne čevlje.

Na roke smo dali magnezij in šli najprej plezat na majhno plezalno steno. Kasneje smo plezali na veliki plezalni steni. Začel sem plezati in Ajda mi je rekla, da se primem za oprimek. Med plezanjem mi je malo spodrsnilo. Plezal sem na lestvi in šel skozi obroče. Na koncu smo se raztezali in potem sem skočil na trampolin in na blazino.

Bili smo tudi v telovadnici in na stadionu, a najbolj mi je bilo všeč na plezalni steni.

                                                                                                  Nejc Šuštar

Prvo uro smo gledali film.

Na stadionu smo tekli 60m in 600m. Skakali smo v daljino in metali vortex. To mi je bilo všeč.

Bili smo v telovadnici, kjer smo delali trebušnjake in držali veso. To mi ni bilo všeč. Po opravljenih vajah v telovadnici smo pojedli malico.

Potem smo šli proti plezalni steni. Bili smo v Plezalnem klubu Kamnik. Najbolj mi je bilo všeč plezanje. Na plezalni lestvi sem prišel do 100 in sem se potem vrgel dol na blazino. Zabavno mi je bilo skočiti na trampolin in nato na blazino

Športni dan mi je bil zelo kul.

                                                                                                 Kristjan Ros

Dostopnost