Tradicionalni slovenski zajtrk


Danes smo na šoli praznovali Dan slovenske hrane. Zjutraj smo najprej pojedli zajtrk v okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka, dobrote so za nas iz lokalnega okolja pripravili kuharji, med pa nam je podaril čebelar Romšak Sebastjan. Po zajtrku, smo se razdelili v deset skupin in začeli z delavnicami. Prva skupina je izdelovala gajbice iz lesa, druga skupina se je naučila pesem Čebelice od Čukov, ki jo je skupina novinarjev posnela. Ostalih sedem skupin je krožilo med naslednjimi delavnicami: šivali so jabolka, izdelovali čebelnjak, poslušali zgodbico o rački, kužku in mački, ki so posadili drevo, pekli so medenjake, v telovadnici so poskrbeli za zdravo telo, izdelovali so trganko, se sprostili ob družabnih igrah na temo tradicionalni slovenski zajtrk in lonec polepili z koščki keramike, za posaditev sadnega drevesa. Ob koncu pogledali film, ki je nastal, najboljše skupine so bile nagrajene.

Dostopnost